Fenyőmagos lepény recept

Fenyőmagos lepény recept
Hozzávalók:

Tészta:
15 dkg finomliszt,
10 dkg vaj vagy margarin,
1 ek. porcukor,
1 tojás sárgája,
2 ek. hideg víz.

Töltelék:
5 dkg kristálycukor,
1 dl méz,
1 dl tejszín,
1 kk kakaópor,
1/2 kk vaníliás cukor,
5 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg fenyőmag.

Elkészítés:

A tésztát elkészítjük: A sütőt 225 °C-ra előmelegítjük. A lisztet, a vajat vagy margarint és a cukrot egy késsel vagy robotgéppel összemorzsoljuk. A cukrot és a vizet hozzáadjuk, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ezután a tésztát úgy nyomkodjuk egy kerek tortaformába (kb. 0 26 cm), hogy pereme is legyen. A tésztát villával megszurkáljuk, és a tészta széléhez fóliát fektetünk, hogy rögzítse. A sütő középső rácsára tolva kb. 15 percig sütjük, majd kihűlni hagyjuk. A tölteléket elkészítjük: A kristálycukrot, a mézet, a tejszínt, a kakaóport és a vaníliás cukrot összekeverjük, felforraljuk, és közepes lángon kb. 10 percig főzzük. A tűzhelyről levesszük, és a darabokra vágott hideg vajat vagy margarint belekeverjük. Ha elolvadt, a fenyőmagot hozzáadjuk. A tölteléket a tésztával bélelt formába töltjük, majd kb. két órára a hűtőszekrénybe rakjuk. Mielőtt felszolgáljuk, nézzük meg, hogy a töltelék megszilárdult-e.

Elkészítési idő: 2 óra 50 perc
Sütés: 15 perc

The Mountain - 3D pólók

Hasonló finomságok: