Lazaccal töltött croissant-ok recept

Lazaccal töltött croissant-ok recept

Hozzávalók:
4 nagy croissant vagy kifli,
75 g lágy tejszínes friss sajt,
1 evőkanál vágott friss kapor vagy 1 teáskanál szárított kapor,
1 teáskanál citromlé,
200 g vékonyra szelt füstölt lazac,
durvára őrölt fekete bors,
kaporlevél ízlés szerint.

Elkészítés:

      A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A croissant-okat sütőlapra helyezzük, és 3 perc alatt felmelegítjük. Közben a tejszínes friss sajtot, kaprot és citromlevet tálban összekeverjük, míg sima masszát nem kapunk. Fűrészes pengéjű késsel vízszintesen felvágjuk a croissant-okat. Az alsó felét megkenjük a sajtos keverékkel, utána egyformán elosztjuk rá a füstölt lazacot, majd megszórjuk borssal. A levágott tetejét a lazacra helyezzük. Megmossuk a kaporlevelet, majd miután szárazra töröltük, ezzel tálaljuk a croissant-okat.

vissza a főoldalra