Zöldpaprikával töltött burgonya recept

Zöldpaprikával töltött burgonya recept

Hozzávalók:
8 db szép, nagy, egyforma burgonya,
2 db vastag húsú zöldpaprika,
10 dkg füstölt szalonna,
1 db egész tojás,
1 kis fej vöröshagyma,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:

      A burgonyákat sós vízben megfőzve, töltésre előkészítem. A burgonyaforgácsot, a füstölt szalonna felét és a megtisztított vöröshagymát, valamint a kicsumázott, és felvagdalt zöldpaprikát ledarálom, majd összekeverem a nyers, felvert tojással. A reszelt sajt felét is hozzáadom, végül a sóval és a borssal ízesítem. A masszát beletöltöm a kivájt burgonyákba, és a töltött burgonyákat kikent tepsire rakom, jó szorosan egymás mellé. A maradék reszelt sajttal meghintem, és a maradék füstölt szalonnából vágott hajszálvékony szeletekkel beborítom. Előmelegített forró sütőben, közepes lángon szép piros-ropogósra sütöm a tetejét. Bármilyen saláta illik hozzá, de a legfinomabb kapros kovászos uborkával.

Elkészítési ideje: 80 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók