Zabpelyhes krumpli-lángos recept

Zabpelyhes krumpli-lángos recept

Hozzávalók:
75 dkg nyers burgonya,
2 nagy fej vöröshagyma,
5 evőkanál zabpehely,
2 tojás,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

      A burgonyát nyersen meghámozom és az almareszelő durva fokán lereszelem. Ezután összekeverem a felvert tojással, a zabpehellyel, a megtisztított és nagyon finomra aprított vöröshagymával, a sóval és a borssal. A masszát fél óráig hagyom állni, majd evőkanállal kiszaggatva félujjnyi, forró olajra teszem, és mindkét oldalát pirosra sütöm. Kapros vagy fokhagymás tejföllel megkenve az igazi.

Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

vissza a főoldalra