Túrós rakott burgonya recept

Túrós rakott burgonya recept

Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya,
25 dkg félzsíros tehéntúró,
3 dl tejföl,
2 csokor friss kapor (vagy 1 teáskanál apróra zúzott kapormag),
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
2 dkg vaj (vagy margarin),
4 db egész tojás.

Elkészítés:

      A tojásokat keményre főzöm és meghámozva karikákra vágom. A főtt burgonyát meghámozom, és vékony karikákra metélem. Akkora tepsiben terítem szét, hogy csak egy sorban legyen, ezután ráteszem a tojáskarikákat. A tehéntúrót áttöröm és összekeverem a tejföllel, a sóval, a borssal, a nagyon finomra vágott kaporral (vagy a kapormaggal), végül belekeverem a megolvasztott vajat. Ezzel a masszával megkenem a tojásos burgonya tetejét és fedetlenül tolva be a forró sütőbe, addig sütöm, amíg színesedni nem kezd az étel teteje. A tányéron kevés friss kaporral még külön is meghintem.

Elkészítési ideje: kb. 85 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók