Tormás rakott burgonya recept

Recept elkészítése:

Tormás rakott burgonya recept

Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya,
2 db egész tojás,
1 szál tormagyökér,
20 dkg reszelt füstölt sajt,
4 dl tejföl,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
4 evőkanál olaj,
1 evőkanál tormás mustár,
1 db savanykás,
aromás alma,
1 csapott evőkanál só.

Elkészítés:

      A főtt burgonyát hámozás után vékony karikákra vágom, megsózom és beleterítem egy közepes nagyságú tepsibe. A tejfölt összekeverem a habosra felvert nyers tojással, a sóval, a borssal és a mustárral megfűszerezem, majd belekeverem a meghámozott, kicsumázott és lereszelt almát. A tormát hámozás után ugyancsak lereszelem, és a reszelt sajttal együtt belekeverem a tejfölbe. A sűrű masszát rákenem a burgonya tetejére, és a tepsit lefedve az előmelegített forró sütőbe rakom. Harminc percig párolom, majd fedő nélkül annyi ideig pirítom, amíg szép világos színűre nem sül a teteje. (Ha a torma fonnyadt és nehezen reszelhető, legalább egy éjszakára áztassák hideg vízbe, akkor újra ress, kemény lesz!)

Elkészítési ideje: kb. 100 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: