Tonhalas rakott burgonya recept
Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya,
25-30 dkg fagyasztott tonhal (vagy egyéb,
szálka nélküli tengeri hal),
1 kisebb grape fruit,
5 dkg vaj (vagy margarin),
1 teáskanál vegeta,
3 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál törött bors,
1 evőkanál finomliszt,
2 dl tej.
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, és vékony karikákra vágom. Megsózom és beleterítem egy tepsibe vagy tűzálló tálba. A felengedett halat egészen vékony csíkokra vágva megsózom, megborsozom, és egyenletesen elosztom a burgonya tetején. Egy másik edényben a vajat felforrósítom, rászórom a lisztet, és néhány percnyi izzasztás után felöntöm a felforrósított tejjel. Sűrű mártássá főzöm, majd a félbevágott és kicsavart grape fruit levével felengedem. Folytonos keverés közben megfűszerezem a megtisztított és zúzott fokhagymával, a törött borssal és az vegetával. A mártást rálocsolom a halra, és a tepsit fedetlenül tolom be az előmelegített, forró sütőbe. Közepes lángon addig sütöm, amíg a tetején piros-ropogós kéreg sül.
Elkészítési ideje: kb. 100 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges