Töltött-rántott burgonya recept

Recept elkészítése:

Töltött-rántott burgonya recept

Hozzávalók:
8 db lehetőleg egyforma, közepes nagyságú burgonya,
10 dkg párizsi vagy krinolin,
2 gerezd fokhagyma,
3 db egész tojás,
só és törött bors ízlés szerint,
liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

      A nyers burgonyákat meghámozom, majd a belsejüket almakiszúróval kifúrom. A párizsit meg a kifúrt burgonya forgácsot ledarálom, és összekeverem egy tojás sárgájával, a sóval, a borssal és az összezúzott fokhagymával. A burgonyák kifúrt üregét megtöltöm a töltelékkel, majd úgy panírozom be (lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába), hogy a két végén ne folyhasson ki belőle a töltelék. (Jó, ha kétszer panírozzuk, akkor biztosan nem folyik ki.) Ezután forró olajban, de takaréklángon (hogy a vastag burgonya jól átsülhessen) szép pirosra megsütöm. A felesleges olajat lecsöpögtetve, salátával vagy hideg, majonézes mártással teszem az asztalra.

Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: