Töltött krumpli-fánk recept

Recept elkészítése:

Töltött krumpli-fánk recept

Hozzávalók:
60 dkg héjában főtt burgonya,
1 db egész tojás,
1 teáskanálnyi só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 késhegynyi reszelt szerecsendió;
a töltelékhez:
15 dkg darált, főtt, füstölt sonka vagy tarja,
1 kis fej vöröshagyma,
finomliszt,
tojás,
zsemlemorzsa a bundázáshoz,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

      A héjában főtt burgonyát még forrón meghámozom, és azonnal lereszelem, majd összedolgozom a felvert tojással, a sóval, a borssal és a szerecsendióval. Nedves kézzel nyolc adagra osztom. Egy-egy adagot gombóccá gömbölyítek, és húsz percre a hűtőszekrénybe teszem. Közben a főtt sonkát vagy ledarálom, vagy nagyon apróra vágom, és összekeverem a megtisztított, ugyancsak ledarált vagy lereszelt vöröshagymával. A dermedt gombócokba kevés hagymás sonkatölteléket nyomok, majd visszagömbölyítem. A töltött gombócokat először lisztbe mártom, ezután felvert tojásba forgatom és zsemlemorzsába megmártva, bő, forró olajban, de takaréklángon megsütöm. A felesleges olajat lecsurgatva azonnal tálalom. Bármilyen főzelékféle mellé nagyon finom, dupla adagban készítve, hideg, majonézes mártással, köret nélkül is kitűnő vacsora.

Elkészítési ideje: kb. 75 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: