Tejszínes burgonyafőzelék recept

Tejszínes burgonyafőzelék recept

Hozzávalók:
80 dkg nyers burgonya tisztán mérve,
6 dl tej,
2 dl tejszín,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 evőkanál finomliszt,
1 púpozott teáskanál só,
1 mokkáskanál őrölt fehérbors.

Elkészítés:

      A burgonyát hámozás után egyforma kis kockákra aprítom, és a tejet ráöntve megsózom, majd puhára főzöm. A tejszínbe belekeverem a lisztet és a törött fehérborsot, ezután folytonos keverés közben besűrítem vele a tejes burgonyát, végül meghintem a megmosott és finomra aprított petrezselyemzölddel. Ötpercnyi forralás után lezárom alatta a lángot. Natúrszelet a hozzáillő feltét.

Elkészítési ideje: kb. 50 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók