Tejfölös-paprikás újkrumpli recept

Recept elkészítése:

Tejfölös-paprikás újkrumpli recept

Hozzávalók:
1 kg újkrumpli,
2 dl tejföl,
3 evőkanál olaj,
1 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt,
1 csokor kapor,
1 teáskanál pirospaprika,
1 teáskanál só,
1 teáskanál vegeta vagy 1 húsleveskocka.

Elkészítés:

      Az olajat felforrósítom, majd ráteszem a megtisztított és vékonyra karikázott zöldhagymát, zöldjével együtt. Üvegesre pirítom. Ezután megsózom, a tűzről félrehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök két evőkanálnyi vizet. A tűzre visszatéve beleteszem a megtisztított és kockákra vágott újkrumplit, egy-két percig pirítom, ezután felöntöm három deci vízzel, majd fedő alatt megpárolom. (Ha levét idő előtt elfőné, egy-két evőkanál, forró vizet aláöntök.) Közben beleszórom a vegetát. Nem keverem meg, nehogy a burgonya összetörjön. Ha megpuhult, beleöntöm a tejfölt és a nagyon finomra vágott kaprot, végül éppen csak egyet forralok rajta, máris elzárom alatta a lángot.

Elkészítési ideje: kb. 50 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: