Tavaszi rakott burgonya recept

Recept elkészítése:

Tavaszi rakott burgonya recept

Hozzávalók:
1 kg újburgonya,
2 csokor zöldhagyma (zöld szárával együtt),
1 csokor új sárgarépa,
1 új karalábé,
10 dkg kifejtett,
friss zöldborsó,
5 dkg reszelt trappista sajt,
5 dkg füstölt szalonna,
2 csokor friss petrezselyemzöld,
2 pár virsli,
2 dl tejföl,
ízlés szerint só és törött bors.

Elkészítés:

      Az összes zöldséget (a burgonyát is beleértve) megtisztítom, megmosom. Egy közepes nagyságú tepsibe karikázom a burgonyát és a sárgarépát. A karalábét kis kockákra aprítom, a zöldhagymát zöldjével együtt pedig egy centis darabokra vágom. A zöldborsót is hozzáadva, az egészet a tepsiben összerázom, és jól megsózom, megborsozom. A virslit bőrétől megfosztva ugyancsak vékonyra karikázom, és a tetején elosztom. Az ételt tejföllel lelocsolom, majd a hajszálvékony szeletkékre vágott füstölt szalonnával betakarom. Alufóliával lefedem a tepsit és az előmelegített forró sütőbe tolva, negyven percig közepes lángon párolom. Ezután a fedelét levéve addig pirítom, amíg a szalonnából ropogós pörc nem válik. A sütőből kivéve meghintem a megmosott és finomra aprított petrezselyemzölddel, és azonnal tálalom.

Elkészítési ideje: kb. 85 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: