Szilvás krumpli-torta recept

Szilvás krumpli-torta recept

Hozzávalók:
25 dkg nyers, hámozott burgonya (tisztán mérve),
8 dkg vaj (vagy margarin),
8 dkg porcukor,
5 db egész tojás,
50 dkg szilva,
1 evőkanál rum,
1 mokkáskanál törött fahéj,
csipetnyi só,
1 evőkanál porcukor a tetejére,
a tortaformához 2 dkg margarin és 1 evőkanál porcukor.

Elkészítés:

      A hámozott burgonyát közepes reszelőn lereszelem. A szilvát megmosom, lecsöpögtetem, kimagozom és egy tűzálló tálba beleszórva, az előmelegített, forró sütőbe téve addig sütöm, amíg a héja pöndörödni nem kezd. Ezután a levét leszűröm, és a szilvát hagyom kihűlni. A vajat porcukorral, késhegynyi törött fahéjjal és a sóval habosra keverem, apránként hozzákeverem a tojások sárgáját, majd beledolgozom a megreszelt burgonyát is. Ezután hozzákeverem a rumot, végül belevegyítem a tojások fehérjéből vert kemény habot. Egy nagy tortaformát vastagon bekenek a vajjal, és a porcukorral meghintem. A tésztamasszából egy réteget belekanalazok a kikent formába, és egy réteg gyümölcsöt ráterítek, majd újra a tésztából rakok rá. A rétegezést addig folytatom, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére tésztának kell kerülnie. Fahéjjal elkevert cukorral meghintem és az előmelegített forró sütőbe tolva, közepesnél kisebb lángon, lassú tűzön megsütöm. Ha a beleszúrt hurkapálcára már nem tapad a tésztából semmi sem, akkorra sült meg. Ha kihűlt, a forma oldalát lekapcsolom és a lappal együtt teszem tálra. Tortacikkekre vágva tálalom. Sárgabarackkal vagy almával is elkészíthető.

Elkészítési ideje: kb. 120 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók