Szardíniás krumplislepény recept

Recept elkészítése:

Szardíniás krumplislepény recept

Hozzávalók:
1 kis doboz bármilyen fajta paradicsomos halkonzerv,
50 dkg nyers burgonya,
1 db egész tojás,
1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj,
1 mokkáskanál törött bors,
2 evőkanál finomliszt,
ízlés szerint só,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

      A nyers burgonyát meghámozom, és az almareszelő durva fokán lereszelem, majd összekeverem a dobozából kibontott paradicsomos hallal, annak levével, a felvert tojással, és az összes fűszerrel. Ezután hozzáadom a lisztet, jól összekeverem, és tíz percet várok. Egy serpenyőben félujjnyi olajat forrósítok, és evőkanállal adagolom rá a halas masszát. Az alsó felét megsütöm, közben a kanál domború felével a tetejét kissé lenyomkodom, hogy lepényformájú adagok legyenek. Óvatosan megfordítva, a másik oldalát is pirosra sütöm és párolt rizzsel, valamint tartármártással tálalom. Dupla mennyiségben készítve, friss salátával tálalva, önálló étel.

Elkészítési ideje: kb. 45 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: