Szamosi rakott burgonya recept

Recept elkészítése:

Szamosi rakott burgonya recept

Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya,
30-35 dkg kifejtett zöldborsó (lehet mirelit is),
25 dkg nyers darált hús (bármilyen fajta),
1 nagy fej vöröshagyma,
4 evőkanál olaj,
2 db egész tojás,
2 dl tejföl,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
2 nagy csokor petrezselyemzöld,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál só.

Elkészítés:

      A vöröshagymát tisztítás után apróra vágom, majd a felforrósított olajon üvegesre fonnyasztom. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök két evőkanál vizet, majd a tűzre visszateszem. Hozzárakom a darált húst, megsózom, és folytonosan kevergetve fehéredésig pirítom. Beleteszem a zúzott fokhagymát és a lángot lezárva alatta, hagyom kihűlni. Közben a főtt burgonyát meghámozom, és karikákra vágom. A megmosott, lecsöpögtetett és finomra metélt petrezselyem zöldet, meg a tejfölt belekeverem a darált húsba, végül hozzáadom a habosra felvert tojást is. Közepes nagyságú tepsit előkészítek. Belerakom a burgonyakarikákat, megsózom és rászórom a zöldborsót. A húsos-tojásos tejfölt rákenem a tetejére és a tepsit szorosan befedve, negyven percig párolom a közepesen előmelegített sütőben. Végül a fedőt levéve, pirosra pirítom a tetejét.

Elkészítési ideje: kb. 120 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: