Sütőben sütött húsos burgonya recept
Hozzávalók:
4 adag kész burgonyapüré,
25 dkg bármilyen fajta darált hús,
2 evőkanál olaj,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
1 kis fej vöröshagyma,
2 db egész tojás,
2 db közepes nagyságú ecetes (csemege) uborka,
2 evőkanál finomliszt,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
ízlés szerint só,
és 1 mokkáskanál törött fekete bors.
Elkészítés:
A tojásokat habosra felverem, majd összekeverem a burgonyapürével, a liszttel, a törött borssal és a sóval. Az olajat felforrósítom, és üvegesre fonnyasztom rajta a megtisztított és apróra metélt vöröshagymát, majd a tűzről lehúzom és belekeverem a pirospaprikát. Azonnal ráöntök egy evőkanál vizet és a tűzre visszatéve, belekeverem a darált húst. Folytonos keverés közben fehéredésig sütöm. Hagyom kihűlni, ezután hozzákeverem a burgonyás masszához. Végül beledolgozom a megreszelt uborkát, majd az egészet belesimítom egy kikent és kevés liszttel meghintett tepsibe. Előmelegített forró sütőben fedetlenül addig sütöm, amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálcára már semmi sem tapad a masszából. Ha megsült, rászórom az összes reszelt sajtot, és annyi időre teszem csak vissza a sütőbe, amíg a sajt ráolvad. Kockákra vágva, bármilyen saláta társaságában tálalom.
Elkészítési ideje: kb. 100 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges