Sült sonkás nudli recept

Sült sonkás nudli recept

Hozzávalók:
1 kg nyers burgonya,
15 dkg főtt, kicsontozott, bármilyen fajta füstölt hús,
10 dkg füstölt szalonna,
20 dkg finomliszt,
2 db egész tojás,
1 csapott mokkáskanál sütőpor,
2 dl tejföl,
késhegynyi füstízű só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál só,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

      A burgonyát meghámozom, nagyobb darabokra vágom és sós vízben puhára főzöm. Leszűrve jól lecsöpögtetem, majd még forrón összetöröm. Hozzáteszem a lisztet, a gyengén felvert tojást, a sütőport, a sót, a törött borsot és a közben ledarált füstölt húst. Hozzáadom a nagyon apró kockákra vágott és kiolvasztott füstöltszalonna-pörcöt, valamint a szalonnazsír felét. Alaposan összedolgozom, és sima tésztává gyúrom. Lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtom, fél centis csíkokat vágok belőle, majd összesodrom, és kis darabkákra vágom. Bő olajat forrósítok, és pirosra sütöm benne a sonkás nudlikat. Leszűröm, ezután a megmaradt szalonnazsírra szedem és a sütőben átforrósítva, a füstízű sóval elkevert tejföllel leöntve tálalom.

Elkészítési ideje: kb. 70 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók