Sonkás töltött burgonya recept

Recept elkészítése:

Sonkás töltött burgonya recept

Hozzávalók:
8 db szép, nagy, egyforma burgonya,
20 dkg főtt, füstölt tarja (vagy sonka),
2 dl tejföl,
1 db egész tojás,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
4 evőkanál olaj,
késhegynyi pástétomfűszer,
1 mokkáskanál törött bors,
1 teáskanál mustár,
késhegynyi őrölt szegfűbors.

Elkészítés:

      A burgonyát megmosom, és héjában, gyengén sózott vízben puhára főzöm. Még melegen meghámozom. Keresztben félbevágom, az aljából egy nagyon vékony lapot levágom, és a belsejét úgy vájom ki, hogy legalább egy centi fala maradjon. Egy tepsit kevés olajjal bekenek, és a fél, kivájt burgonyákat egymás mellé jó szorosan belerakom. A töltelékhez a sonkát vagy ledarálom, vagy nagyon apróra vágom, és összekeverem a habosra felvert tojással, a burgonyaforgáccsal, a zsemlemorzsával, a mustárral és a többi fűszerrel. Kevés sóval ízesítem (vigyázat, a füstölt tarja sós!) és magasra púpozva egyenként megtöltöm vele a burgonyákat. A tetejére locsolom a tejfölt és a tepsit előmelegített, forró sütőbe tolom. Közepes hőfokon addig sütöm, amíg a teteje szép piros-ropogós nem lesz. Ecetes szilvabefőttel nagyon finom.

Elkészítési ideje: kb. 80 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: