Sonkás burgonyafészek recept
Hozzávalók:
1 kg héjában-főtt burgonya,
20 dkg főtt,
kicsontozott,
bármilyen füstölt hús,
2 db egész tojás,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
2 dl tejföl,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
1 mokkáskanál törött bors,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A főtt burgonyát meghámozom és egy burgonya kivételével, felkarikázom. Beleterítem egy közepes nagyságú tepsibe. Megsózom. A maradék burgonyát a főtt sonkával és a megtisztított, zúzott fokhagymával együtt ledarálom, és összekeverem két evőkanál reszelt sajttal meg a nyers tojásokkal. Borssal fűszerezem, majd nedves kézzel nyolc gombócot formálok belőle, amelyeket belefektetek a tepsibe, rá a burgonyára. Jól belenyomkodom, ezután az egész felületét lelocsolom a tejföllel és meghintem a maradék reszelt sajttal. Befedem, és forró sütőbe teszem, majd közepes lángon negyven percig párolom, végül a fedőt levéve, kissé megpirítom a tetejét.
Elkészítési ideje: kb. 110 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges