Sonkás burgonyafelfújt recept

Recept elkészítése:

Sonkás burgonyafelfújt recept

Hozzávalók:
3 dl burgonyapehely,
2 dl tej,
2 dl víz,
4 db egész tojás,
5 dkg vaj,
10 dkg főtt füstölt tarja (vagy sonka),
1 evőkanál finomliszt,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors,
1 teáskanál tormás mustár,
1 evőkanál reszelt torma,
1 evőkanál olaj és kevés liszt a felfújtformához.

Elkészítés:

      Egy mély tálban a tejet a vízzel összeöntöm és beleszórom a burgonyapelyhet. Megsózom, megborsozom, összekeverem. Legalább tíz percig hagyom állni, azután újból átkeverem. Közben a sonkát apró kockákra vágom. A tojásokat szétválasztva a sárgákat jól kikeverem az olvasztott, de már hideg vajjal, majd hozzákeverem a lisztet és a mustárt. A tojáskeveréket beledolgozom a burgonyamasszába, ezután hozzákeverem a tormát, a nagyon apróra metélt sonkakockákat, valamint a tojások fehérjéből vert kemény habot. Egy felfújtformát az olajjal kikenek, kevés liszttel meghintem, és belesimítom a burgonyás masszát. Előmelegített forró sütőbe tolom, és közepes lángon addig sütöm, amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálcára a masszából már semmi sem tapad. (Ha a teteje idő előtt, vagyis azelőtt barnulna, hogy átsült, egy alufólia lapot ráborítok.) Közvetlen tálalás előttre kell időzíteni a sütését, mert hamar összeesik. Meleg tálra borítom, négy cikkre vágom és reszelt sajttal azonnal lehintve, forró tányérokra rakom.

Elkészítési ideje: kb. 70 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: