Sonkás burgonya-stangli recept

Sonkás burgonya-stangli recept

Hozzávalók:
25 dkg főtt, hámozott és áttört burgonya,
15 dkg finomliszt,
25 dkg vaj (vagy margarin),
20 dkg főtt, füstölt sonka vagy tarja,
1 db egész tojás,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál sütőpor,
a tetejére 1 db egész tojás,
5 dkg reszelt füstölt sajt.

Elkészítés:

      A sonkát ledarálom. A sütőporral elkevert lisztet összegyúrom az áttört burgonyával, hozzáadom a darált sonkát, a tojást, a sót és a borsot. Ha az egész sima tésztává vált, akkor egy cipóba formázva fél órán keresztül pihentetem, de akár egy éjszaka is állhat a hűtőszekrényben. Lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtom, a tetejét a felvert tojással megkenem és a reszelt sajttal meghintem. Lisztbe mártott derelyemetszővel vékony rudacskákra vágom és sütőlemezre téve, az előmelegített, forró sütőbe teszem. Közepesnél kisebb lángon sütöm 10-15 percig.

Elkészítési ideje: kb. 120 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók