Sárgabarack burgonyabundában recept

Sárgabarack burgonyabundában recept

Hozzávalók:
2 evőkanál burgonyapehely,
1 db egész tojás,
2 dl tej,
2-3 evőkanál finomliszt,
csipetnyi só,
1 evőkanál porcukor,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
késhegynyi tört szegfűszeg,
10 szem nem nagyon érett sárgabarack,
bő olaj a sütéshez,
a tetejére kevés őrölt fahéjjal kevert porcukor vagy vaníliás porcukor.

Elkészítés:

      Először elkészítem a burgonyabunda masszáját. A tojást habosra felverem, hozzákeverem a tejet, a sót, a cukrot és a fűszereket, majd ráöntöm a burgonyapehelyre. Az egészet jól összekeverem, és tíz percig hagyom állni. Közben a sárgabarackokat megmosom, letörülgetem és kimagozom. A fél gyümölcsöket megmártom a lisztben, majd az ismételten összekevert, palacsintamassza sűrűségű tésztában megforgatom és azonnal bő, forró olajban szép piros-ropogósra megsütöm. Itatóspapírra vagy papírtörülközőre teszem, hogy az a felesleges olajat felszívja. Fahéjas porcukorral vagy vaníliás cukorral meghintve teszem az asztalra. Ugyanígy lehet elkészíteni a kicsumázott, karikákra vágott almával, kimagozott szilvával.

Elkészítési ideje: kb. 35 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók