Sajtos töltött burgonya recept

Sajtos töltött burgonya recept

Hozzávalók:
8 db szép, nagy, egyforma burgonya,
1 db egész tojás,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
2 dl tejföl,
1 mokkáskanál currypor,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítés:

      A burgonyát megmosom és sós vízben puhára főzöm, majd melegen meghámozom, és keresztben félbevágom. Az aljából egy vékony lapot levágok és a közepét kivájom, majd az így keletkezett burgonyaforgácsot apróra töröm. Egy tepsit kevés olajjal bekenek és a kivájt fél burgonyákat sorban, szorosan egymás mellé ráteszem. A töltelékhez a reszelt sajt felét összekeverem a habosra felvert tojással, majd a megmosott és apróra vágott petrezselyemzölddel, a megtisztított, zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal és a curryporral ízesítem. Végül belekeverem a zsemlemorzsát és a burgonyaforgácsot. Ezt a sűrű masszát jól megpúpozva beletöltöm a burgonyákba. A tejfölt megsózom, belekeverem a maradék reszelt sajtot és rákenem az ételre, majd előmelegített forró sütőben, közepes lángon világosra megsütöm. A legjobban a hagymás paradicsomsaláta illik hozzá.

Elkészítési ideje: kb. 80 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók