Sajtos rakott burgonya recept
Hozzávalók:
1 kg burgonya,
20 dkg reszelt sajt vegyesen (bármilyen sajtmaradék jó hozzá, egyidejűleg többféle is lehet),
2 dl tejföl,
1 teáskanál currypor,
4 db egész tojás,
1 mokkáskanál törött fehérbors,
1 evőkanál vegeta,
kevés só,
2 evőkanál olaj a tepsihez.
Elkészítés:
A burgonyát megmosom, héjában megfőzöm, és még melegen meghámozva vékony karikákra vágom. Egy tepsit az olajjal bekenek, és a fele burgonyakarikát beleterítem. Megsózom. Míg a burgonya fő, két tojást keményre főzök és meghámozva, kis kockákra vágom. A másik kettő nyers tojást habosra verem, hozzákeverem a tejfölt, a curryport, a borsot és a vegetát. A burgonyarétegre rászórom a tojáskockákat, és a fele reszelt sajttal meghintem. Erre rálocsolom a fele tojásöntetet, betakarom a maradék rész sajttal és rálocsolom a meghagyott öntetet. A tepsit befedem és forró sütőbe tolva, kis lángon párolom legalább egy órán keresztül. Hagymás paradicsomsaláta illik mellé a legjobban.
Elkészítési ideje: kb. 110 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges