Sajtos burgonyametélt recept

Sajtos burgonyametélt recept

Hozzávalók:
1 kg nyers burgonya,
15 dkg vaj (vagy margarin),
15 dkg reszelt trappista sajt,
1 db egész tojás,
20 dkg finomliszt,
1 púpozott teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
1 mokkáskanál currypor.

Elkészítés:

      A burgonyát meghámozom, és nagyon kevés vízben megfőzöm. Leszűrve azon forrón áttöröm, majd összedolgozom 10 dkg reszelt sajttal, 10 dkg vajjal, a gyengén elhabart tojással és a liszttel. Sóval, törött borssal, és a curryporral fűszerezve lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtom. Fél centis csíkokra vágom, és két centis darabkákra metélem. Sós vizet forralok, amelyben kifőzöm a sajtos nudlikat. Tűzálló tálat előkészítek, beleteszem. a maradék vajat és felolvasztom. A leszűrt és meleg vízben leöblített tésztát megforgatom benne, majd a megmaradt reszelt sajttal leszórom. Éppen csak annyi időre teszem be az előmelegített forró sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.

Elkészítési ideje: kb. 70 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók