Rizses burgonyakrokett recept

Recept elkészítése:

Rizses burgonyakrokett recept

Hozzávalók:
50 dkg héjában főtt burgonya,
2 dl párolt rizs (maradék is lehet),
2 db egész tojás,
1 mokkáskanál currypor,
3 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál finomliszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
ízlés szerint só,
olaj a sütéshez,
zsemlemorzsa a bundázáshoz.

Elkészítés:

      A megfőtt, meghámozott burgonyát még melegen áttöröm, majd ha langyosra hűlt, összekeverem a párolt rizzsel, a liszttel, a gyengén felvert tojással, a fűszerekkel, a megmosott és felaprított petrezselyemzölddel, valamint a megtisztított és összezúzott fokhagymával. Nedves kézzel kis rudacskákat formálok a masszából és zsemlemorzsában meghempergetve, bő, forró olajban piros-ropogósra sütöm. Papírtörülközőre szedem, hogy az a felesleges olajat beszívja. Bármilyen köret kitűnő mellé, de nagyobb adagban készítve, hideg majonézes mártással önálló étel is lehet.

Elkészítési ideje: kb. 55 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: