Rakott burgonyás palacsinta (8 személyre) recept

Rakott burgonyás palacsinta (8 személyre) recept

Hozzávalók:
12 db szokásos módon megsütött hagyományos palacsinta,
4 evőkanál burgonyapehely,
másfél dl tej,
3 dl tejföl,
1 db egész tojás,
fél citrom leve és reszelt héja,
ízlés szerint 2-3 evőkanál porcukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
5 dkg mazsola,
3 dkg vaj (vagy margarin),
csipetnyi só.

Elkészítés:

      A mazsolát megmosom, szárát leszedegetem és annyi vizet öntök rá, amennyi éppen ellepi, majd nagyon kis lángon forráspontig melegítem. Fedőt teszek rá, és a lében hagyom kihűlni, addigra majdnem az összest felszívja. Közben a burgonyapehelyre ráöntöm a tejet, a tejfölt, majd jól összekeverem, és tíz percig hagyom állni. Ezután újból összekeverem és a citromlével, a citromhéjjal, a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval ízesítem. Belekeverem a leszűrt mazsolát és az olvasztott, de már nem meleg vajat, valamint a habosra felvert tojást. Az egészet alaposan átkeverem. Kerek tűzálló tálat kibélelek palacsintával. Megkenem a burgonyás krémmel, majd ráborítom a második palacsintát, amit ugyancsak megkenek a krémmel. A rétegezést addig folytatom, amíg csak el nem fogy a palacsinta. A tetejét vastagon bekenem a krémmel és a tálat az előmelegített forró sütőbe tolom. Legalább huszonöt percig sütöm, illetve addig, amíg a teteje szépen megpirul, ropogóssá sül. Tortacikkekre vágva, frissen, forrón tálalom. (A maradékot a sütőben lehet megmelegíteni.)

Elkészítési ideje: kb. 90 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók