Rakott burgonya Ernő módra recept

Rakott burgonya Ernő módra recept

Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya,
25 dkg félzsíros tehéntúró,
25 dkg mirelit,
morzsolt csemegekukorica,
5 dkg füstölt szalonna,
2 dl tejföl,
2 db egész tojás,
2 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál olaj,
3 evőkanál zsemlemorzsa,
1 teáskanál só.

Elkészítés:

      Közepes nagyságú tepsit egy evőkanál olajjal kikenek. A meghámozott főtt burgonyát az almareszelő durva fokán lereszelem, a túrót (szitán vagy villával) áttöröm. A tojásokat habosra verem a tejföllel, majd belekeverem a sót és a megtisztított, zúzott fokhagymát. A füstölt szalonnát nagyon apróra vágom és a zsírját kisütöm. A visszamaradt pörcöt is a mártáshoz keverem. A reszelt burgonya felét beleterítem a tepsibe és rászórom a tehéntúrót. Elosztom rajta a már felengedett kukoricaszemeket. Rálocsolom az öntet felét, majd betakarom a burgonya másik felével. A megmaradt öntetet rálocsolom, végül ráhintem a zsemlemorzsát. A szalonnazsírral és a maradék olajjal megöntözöm és befedve tolom be az előmelegített, forró sütőbe. Húsz percig párolom közepes lángon, majd a tetejét levéve, addig sütöm, amíg a zsemlemorzsa megpirul a tetején.

Elkészítési ideje: kb. 1 óra 30 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók