Petrezselymes burgonyapuding recept

Petrezselymes burgonyapuding recept

Hozzávalók:
80 dkg burgonya tisztán mérve,
2 csokor petrezselyemzöld,
4 dkg vaj (vagy margarin),
2 evőkanál finomliszt,
4 dl tej,
6 db egész tojás,
1 mokkáskanál reszelt szerecsendió,
1 csapott evőkanál vegeta,
2 evőkanál sűrű tejföl,
a pudingforma kikenéséhez 2 dkg margarin,
a behintéshez 1 evőkanál liszt.

Elkészítés:

      A meghámozott burgonyát kis kockákra vágva, kevés sós vízben megpárolom. Közben a vajat felforrósítom, beleszórom a lisztet, és habzásig hevítem. Felöntöm a forró tejjel és habverővel kevergetve, sűrűre főzöm. A fűszerekkel ízesítem és a megmosott, lecsöpögtetett, valamint a finomra vágott petrezselyem zöldet belekeverem. Hűlni hagyom. A tojás sárgákat kikeverem a tejföllel, majd hozzáadom a már nem forró tejes mártáshoz. A főtt, kihűlt, és lecsöpögtetett burgonyát, belekeverem a masszába, végül lazán beleforgatom a tojások fehérjéből vert kemény habot is. Egy tetszés szerinti megfelelő nagyságú formát a margarinnal kikenek, liszttel behintem, és a burgonyás pudinganyagot belesimítom. Egy akkora tepsit vagy lábost, amibe a pudingforma belefér, háromujjnyi vízzel megtöltök, és az előre bemelegített forró sütőbe tolom. Ha a víz már gyöngyözni kezd, akkor óvatosan beleállítom a megtöltött pudingformát, és addig gőzölöm, amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálca száraz marad, illetve a masszából már semmi sem tapad rá. Ekkor késsel körbevágva tálcára borítom és hideg, majonézes mártással, vagy reszelt sajttal megszórva azonnal kínálom.

Elkészítési ideje: 90 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók