Paradicsomos töltött burgonya recept

Paradicsomos töltött burgonya recept

Hozzávalók:
8 db szép, nagy, egyforma burgonya,
2 dl tejföl,
10 dkg reszelt parmezán (jellegű) sajt,
1 db egész tojás,
1 evőkanál paradicsompüré,
fél zacskó gomba-levespor,
2 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
1 mokkáskanál szárított bazsalikom,
1 mokkáskanál szárított rozmaring,
1 mokkáskanál szárított kakukkfű,
1 mokkáskanál törött fekete bors.

Só csak kevés kell bele, mert a gomba-levespor sós!

Elkészítés:

      A főtt burgonyákat a már leírt módon töltésre előkészítem. A leeső burgonyaforgácsot egészen apróra vágom. A tojást habosra verem, hozzáadok egy mokkáskanálnyi paradicsompürét, a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, a gomba-levespor háromnegyed részét, a zsemlemorzsát, a reszelt sajt felét és a fűszereket. Jól összekeverem, és a kivájt burgonyák üregét megpúpozva megtöltöm a keverékkel. A töltött burgonyákat kikent tepsire, jó szorosan egymás mellé rakom. A tejfölt, a maradék paradicsompürét, a maradék gomba-levesport és a megmaradt reszelt sajtot jól összekeverem, ezután pedig rákenem a burgonyák tetejére. Előmelegített forró sütőben, közepes lángon sütöm húsz-huszonöt percig, de ügyelek arra, nehogy a tetején lévő sajt megbarnuljon, mert keserűvé válhat az étel. Paprikasalátával tálalom.

Elkészítési ideje: kb. 80 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók