Paradicsomos rakott burgonya recept

Paradicsomos rakott burgonya recept

Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya,
50 dkg friss nyers paradicsom,
3 db egész tojás,
2 dl tejszín,
10 dkg reszelt trappista sajt,
1 mokkáskanál currypor,
1 mokkáskanál őrölt gyömbér,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 evőkanál vegeta,
2 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál olaj.

Elkészítés:

      Egy közepes nagyságú tepsit vagy tűzálló tálat egy evőkanál olajjal kikenek, és belekarikázom a meghámozott, főtt burgonya felét. Erre ráteszem a megmosott és felszeletelt paradicsom felét. A tojásokat a tejszínnel habosra verem, beleszórom a fűszereket és a megtisztított, zúzott fokhagymát. Néhány evőkanállal rálocsolok a paradicsomra, majd kevés reszelt sajttal meghintem. Ezután újra burgonyával folytatom a sort, amelyet paradicsomréteg követ. Végül ráöntöm az összes fűszeres-tejszínes tojást és rászórom a maradék reszelt sajtot. A maradék olajjal lelocsolom, és a tepsit egy alufólia darabbal befedem. Az előmelegített forró sütőben harminc percig párolom, végül a fedőt levéve, kissé megpirítom a tetejét. Vigyázat, a sajt miatt hamar megbarnulhat!

Elkészítési ideje: kb. 90 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók