Paradicsomos burgonyafőzelék recept

Paradicsomos burgonyafőzelék recept

Hozzávalók:
80 dkg nyers, tisztított burgonya,
2 dl paradicsomlé (lehet ízesített, házi vagy készen vásárolt ivólé, esetleg paradicsompüré-sűrítmény, ez utóbbiból 2 evőkanál, szűk két deci vízzel hígítva),
ízlés szerint kevés cukor,
1 púpozott teáskanál só,
1 mokkáskanálnyi törött fekete bors,
1 csokor zellerzöld,
1 evőkanál finomliszt,
2 evőkanál olaj.

Elkészítés:

      A meghámozott és vékony karikákra vágott burgonyát lábosba rakom. Annyi vizet öntök rá, amennyi szűken ellepi és megsózva puhára főzöm. Közben az olajon világos zsemleszínűre pirítom a lisztet, majd a tűzről lehúzva felöntöm a hideg paradicsomlével, és simára keverem. Ezután hozzáöntöm a már puha krumplihoz, jól összekeverem, beleteszem a megmosott és nagyon apróra metélt zeller zöldet. Kevés cukorral, esetleg sóval utána ízesítem. Folytonos keverés közben felforralom és legalább öt percig főzöm. (Ha nagyon sűrű, kevés vízzel hígítom.)

Elkészítési ideje: kb. 50 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók