Pacsni recept

Recept elkészítése:

Pacsni recept

Hozzávalók:
2,5 dl burgonyapehely,
1 db egész tojás,
5 evőkanál finomliszt,
2 dl tej,
1,5 dl víz,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fehérbors,
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág,
1 dl olaj.

Elkészítés:

      A burgonyapehelyre ráöntöm a vizet, a tejet és két evőkanál olajat. Ezután hozzáadom a habosra felvert tojást és az összes fűszert. Tizenöt percig hagyom állni, majd újra összekeverem. Olajban megmártott evőkanállal hosszúkás kis halmokat szaggatok a felforrósított olajra. A halom tetejét a kanál domború hátával kissé lenyomkodom. Ha az alsó fele pirosra sült, óvatosan megfordítom és a másik oldalát is megsütöm. Tejföllel megkenve fogyasztjuk.

Elkészítési ideje: kb. 45 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: