Olasz krumplikrokett recept

Olasz krumplikrokett recept

Hozzávalók:
60 dkg nyers burgonya,
1 dl fűszeres paradicsomlé (ketchup),
1 mokkáskanál szárított rozmaring,
1 mokkáskanál szárított bazsalikom,
1 mokkáskanál szárított kakukkfű,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 csokor friss zellerzöld,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál só,
1 db egész tojás,
3 dkg reszelt füstölt sajt,
késhegynyi sütőpor,
kevés zsemlemorzsa a bundázáshoz,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

      A burgonyát meghámozom, kis darabokra vágom és kevés sós vízben puhára főzöm. Ha megfőtt, leszűröm, és még melegen összetöröm. A tojást jó habosra felverem, összekeverem a paradicsomlével, a fűszerekkel, az összetört burgonyával, a megtisztított és zúzott fokhagymával, valamint a reszelt sajttal. Addig keverem, amíg az egész egynemű masszává nem válik. Ez után beleteszem a hűtőszekrénybe és hagyom, hogy megdermedjen. Nedves kézzel kroketteket (rudacskákat) formálok belőle, és zsemlemorzsában meghempergetve, bő, forró olajba rakom. Piros-ropogósra sütöm, majd papírtörülközőre teszem, hogy az a felesleges olajat beszívja. Bármilyen főzelékfélével tálalva húspótló feltét.

Elkészítési ideje: kb. 70 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók