Narancsos krumpli-puffancs recept

Narancsos krumpli-puffancs recept

Hozzávalók:
4 evőkanál burgonyapehely,
1 db egész tojás,
2 dl tej,
1 mokkáskanál sütőpor,
1 narancs kicsavart leve és reszelt héja,
1 púpozott evőkanál finomliszt,
2-3 evőkanál méz (vagy cukor) ízlés szerint,
1 zacskó vaníliás cukor,
bő olaj a sütéshez,
a tálaláshoz narancslekvár (vagy egyéb pikáns, nem túl édes lekvár).

Elkészítés:

      A tojást habosra verem, hozzákeverem a tejet, a mézet, a sütőport és a burgonyapelyhet. Tízpercnyi várakozás után még egyszer átkeverem, és annyi finomlisztet dolgozok bele, hogy tejföl sűrűségű massza legyen belőle. Ezután keverem bele a narancslevet, a reszelt narancshéjat és a vaníliás cukrot. Bő olajat forrósítok, annyit, hogy a teáskanállal beleszaggatott puffancsok valósággal úszhassanak az olajban. Sülés közben szépen megnőnek, ezért egyszerre csak keveset szabad beletenni. A pirosra sült puffancsokat itatóspapírra vagy papírtörülközőre teszem, hogy az a felesleges olajat beszívja. Egy-két kanál narancslekvár kíséretében forrón tálalom, amibe a puffancsok mártogathatók.

Elkészítési ideje: kb. 35 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók