Mindent bele rakott burgonya recept

Mindent bele rakott burgonya recept

Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya,
10 dkg szárazra sütött tepertő,
10 dkg gomba,
10 dkg bármilyen húsféle (vagy felvágott),
10 dkg reszelt sajt (bármilyen maradék is lehet),
1 db egész tojás,
2 dl tejföl,
4 evőkanál olaj,
1 mokkáskanál törött bors,
1 kis fej vöröshagyma,
1 teáskanál só.

Elkészítés:

      A gombát és a hagymát megtisztítom. A felvágottal és a tepertővel együtt nagylyukú darálón ledarálom. A tojást habosra verem, összekeverem a tejföllel és a darált húsos masszával, végül a sót és a borsot is belekeverem. A meghámozott és karikákra vágott főtt burgonyát beleterítem egy nagyobb tepsibe, kissé megsózom, és rákenem a tejfölös krémet. Beszórom a reszelt sajttal és meglocsolom az olajjal. Szorosan befedem egy alufóliával és az előmelegített közepes hőfokú sütőben negyven percig párolom, ezután pedig a tetejét levéve, kicsit megpirítom. (Csak világosra, nehogy a sajt keserűvé váljon a tetején!)

Elkészítési ideje: kb. 90 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók