Májas újburgonya saláta recept

Májas újburgonya saláta recept

Hozzávalók:
50 dkg héjában főtt újburgonya,
1 kis doboz marha-májkrém,
4 dl kefir,
1 dl húsleves (vagy leveskockából készített leves),
1 teáskanál majoránna,
15 dkg májpástétom (szeletelhető),
1 púpozott teáskanál só,
ízlés szerint 1-2 evőkanál porcukor,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 evőkanál konyak,
1 mokkáskanálnyi pástétomfűszer,
1 teáskanálnyi mustár.

Elkészítés:

      A saláta mártásához a kefirben simára keverem a dobozából kibontott májpástétomot, hozzáadom a porcukrot, a konyakot, a pástétomfűszert, a sót, a borsot és a mustárt. Hűtőszekrénybe teszem. A húslevesbe beleszórom a majoránnát és kis lángon, befedve, felére beforralom. Az ily módon létrejött fűszeres levet belekeverem a mártásba. Beleteszem a kis kockákra vágott májpástétomot és a meghámozott, ugyancsak felkockázott főtt újburgonyát. Jól összekeverem, majd szorosan befedem, és a hűtőszekrényben érlelem néhány órán keresztül.

Elkészítési ideje: kb. 70 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók