Májas burgonyás kocka recept

Májas burgonyás kocka recept

Hozzávalók:
1 kg nyers burgonya,
20 dkg májkrém (lehet dobozos sertés-, vagy marha-májkrém is),
1 db egész tojás,
20 dkg finomliszt,
10 dkg vaj (vagy margarin),
1 teáskanál majoránna,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
5 dkg reszelt trappista sajt.

Elkészítés:

      A meghámozott és darabokra vágott burgonyát nagyon kevés vízben puhára főzöm, majd gondosan leszűröm. Tűzforrón áttöröm, és alaposan összedolgozom a liszttel, a felvert tojással, a vaj felével, és a villával szétmorzsolt májkrémmel. Ezután a fűszereket is beleszórom. A sima tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtom, és apró kockákra vágom. Forrásban lévő sós vízben kifőzöm, majd meleg vízzel leöblítve a maradék olvasztott vajra szedem. Az előmelegített forró sütőbe éppen csak annyi időre tolom be, hogy jól átforrósodjon, majd adagokra osztom. A tányérján ki-ki megszórhatja a reszelt sajttal.

Elkészítési ideje: kb. 75 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók