Lekváros krumpli-lepény recept

Lekváros krumpli-lepény recept

Hozzávalók:
25 dkg főtt, hámozott és áttört burgonya,
25 dkg finomliszt,
15 dkg porcukor,
8 dkg margarin,
1 db egész tojás,
1 teáskanál szódabikarbóna,
1 mokkáskanálnyi só,
25 dkg sárgabaracklekvár,
5 dkg darált dióbél,
a tepsihez 2 dkg margarin és egy evőkanál liszt,
a tetejére 1 db egész tojás.

Elkészítés:

      A főtt, áttört burgonyát összedolgozom a liszttel, a tojással, a cukorral, a margarinnal, a sóval és hozzáadom a szódabikarbónát is. A sima kinyújtott tészta háromnegyed részével kibélelek egy közepes nagyságú tepsit, amit előzőleg kikenek a margarinnal és meghintem a liszttel. Rákenem a lekvárt és rászórom a darált diót. A maradék tésztát nagyon vékonyra nyújtom és befedem vele a tetejét. Felvert tojással megkenem és az előmelegített, közepesen meleg sütőben szép arany-barnára megsütöm. Csak akkor szeletelem fel, ha már kihűlt. Kockákra vágva tálalom.

Elkészítési ideje: kb. 90 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók