Lecsós-húsos rakott burgonya recept

Recept elkészítése:

Lecsós-húsos rakott burgonya recept

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
20 dkg darált sertéshús,
4 db egész tojás,
2 dl tejföl,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
2 db paradicsom,
2 db zöldpaprika,
1 nagy fej vöröshagyma,
3 evőkanál olaj,
5 dkg füstölt szalonna,
1 teáskanálnyi só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
2 gerezd fokhagyma.

Elkészítés:

      A burgonyát megmosom, és fazékba téve ráöntök annyi vizet, amennyi jól ellepi. Puhára főzöm. Közben két tojást keményre főzök, majd még melegen meghámozva felkarikázom. A megtisztított vöröshagymát apróra vágom, és a nagyon finomra metélt, kiolvasztott füstölt szalonnán üvegesre fonnyasztom. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és ráöntök két evőkanál vizet, majd a tűzre visszateszem. Belerakom a darált húst, és folytonos keverés közben fehéredésig pirítom. Ezután hozzáteszem a megmosott, kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikát. Fedő alatt üvegesre párolom, végül beleteszem a megtisztított és zúzott fokhagymát, meg a felkarikázott paradicsomot. Ezután már csak néhány percig párolom. Hagyom langyosra hűlni, majd hozzákeverem a habosra felvert tojásokat, valamint a tejfölt. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítem. A tepsibe tett burgonyára kevés keménytojás-karikát szórok, ezt megrakom a lecsós-tejfölös hússal. Erre burgonyaréteg kerül, amit ugyancsak beborítok a hússal. A tetejére burgonyakarikát teszek, amit kevés olajjal lelocsolok. A tepsit lefedem és előmelegített forró sütőben egy órán keresztül párolom, végül a fedőt levéve, pirosra pirítom a tetejét.

Elkészítési ideje: kb. 110 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: