Krumplispogácsa recept

Krumplispogácsa recept

Hozzávalók:
25 dkg vaj (vagy margarin),
25 dkg főtt, áttört (tisztán mért) burgonya,
3 tojássárgája,
1 db egész tojás,
1 evőkanál tejföl,
40 dkg finomliszt,
1 teáskanál só,
1 késhegynyi őrölt szerecsendió-virág.

Elkészítés:

      A vajat a liszttel elmorzsolom, hozzáadom az áttört főtt burgonyát, a tojás sárgákat és az egész tojást, a tejfölt, a sót és a szerecsendió-virágot. Jól összegyúrom, majd a cipóba formált tésztát fél óráig hagyom pihenni. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtom, és késsel bevagdosom a tetejét. Kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Tetejét kevés tejjel megkenve az előmelegített forró sütőben 25-30 percig sütöm.

Elkészítési ideje: kb. 100 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók