Krumplis rétes recept

Krumplis rétes recept

Hozzávalók:
1 csomag réteslap,
3 dl burgonyapehely,
2,5 dl tej,
2 dl víz,
2 dkg vaj (vagy margarin),
3 db egész tojás,
1 evőkanál tejföl,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
fél dl olaj a réteslap kenéséhez.

Elkészítés:

      Először elkészítem a rétes töltelékét. A burgonyapehelyre ráöntöm a vizet és a tejet, majd rászórom a sót, a borsot, a megtisztított és zúzott fokhagymát. Tizenöt percig hagyom pihenni, ez alatt a folyadékot magába szívja a burgonyapehely. Jól átkeverem és hozzáadom az olvasztott, de már nem meleg vajat, a felvert tojást és a tejfölt. Még egyszer összekeverem. A két réteslapot nedves konyharuhára teszem, és közüket egyenként megkenem az olajjal, majd a töltelék felét rákenem. A konyharuha segítségével szorosan felcsavarom, és sütőlemezre rakom. A másik két réteslapot ugyanígy elkészítem, ezután mindkettő tetejét és oldalát beolajozom. Előmelegített forró sütőbe tolom, és szép pirosra megsütöm. Még tűzforrón felszeletelem, de a tepsiben hagyom kihűlni. Melegen is, hidegen is nagyon finom, és olcsó, kiadós sós sütemény vagy vacsora.

Elkészítési ideje: kb. 90 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók