Krumplis makaróni recept

Krumplis makaróni recept

Hozzávalók:
25 dkg makaróni,
50 dkg nyers krumpli,
2 dl tejföl,
5 dkg reszelt trappista sajt,
2 db egész tojás,
3 evőkanál zsemlemorzsa,
5 dkg vaj,
1 evőkanál olaj,
1 késhegynyi reszelt szerecsendió,
2 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál só.

Elkészítés:

      A megmosott burgonyát héjában megfőzöm, majd még melegen meghámozom és összetöröm vagy lereszelem. Közben a makarónit a szokásos módon, sós vízben kifőzöm, és meleg vízzel leöblítve melegen tartom. A vajat felolvasztom, belekeverem a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd az összetört burgonyát hozzáadva, péppé keverem. Lehetőleg teflonedényben teszem a tűzre, és folytonos keverés közepette kissé lepirítom. Ebbe forgatom bele a főtt makarónit, majd hagyom kihűlni. A tojásokat habosra verem és belekeverem a burgonyás tésztába, végül a tetejét behintem a zsemlemorzsával. Rálocsolom az olajat, és az előmelegített forró sütőben pirosra sütöm. Kockákra vágva tálalom. A tányéron ki-ki külön is megtejfölözheti.

Elkészítési ideje: kb. 80 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók