Krumpli-torta maradék tojásfehérjéből recept

Krumpli-torta maradék tojásfehérjéből recept

Hozzávalók:
7 db tojásfehérje,
15 dkg főtt, hámozott és áttört burgonya,
25 dkg porcukor,
1 tojás sárgája,
fél citrom leve és reszelt héja,
5 dkg mazsola,
a forma kenéséhez 2 dkg zsiradék és kevés liszt,
a tetejére 1 csomag, tetszés szerinti gyümölcskocsonyapor,
10 dkg lekvár, amely a gyümölcskocsonyához ízben hozzáillik.

Elkészítés:

      A tojásfehérjéket üstben, gőz fölött, a cukorral kemény habbá verem, hozzákeverem a citromlevet, és a reszelt citromhéjjal ízesítem. A gőzről leveszem, óvatosan beledolgozom az áttört burgonyát és a tojássárgáját. Egy közepes nagyságú tortaformát kikenek, liszttel meghintem, majd belesimítom a masszát. A megmosott, és leszárazott mazsolát rászórom a tetejére, illetve belenyomkodom a tésztába. Előmelegített forró sütőbe téve közepes lángon addig sütöm, amíg a beleszúrt hurkapálcára a masszából már semmi sem tapad. (Ha túl korán barnulna a torta teteje, akkor ráborítok egy papírlapot vagy egy alufóliát.) Amíg a torta sül, illetve hűl, a gyümölcskocsonyát a dobozon lévő felírás szerint elkészítem és hagyom teljesen kihűlni. A már kihűlt tortát a formában hagyva, a tetejét bekenem a kocsonyához illő lekvárral, majd kanalanként ráöntöm a zselét, közben a hűtőszekrénybe teszem, hogy mihamarabb megdermedjen rajta. Ha az összes zselé a tetején van, akkor formával együtt beteszem a hűtőszekrénybe, legalább fél napra. A megdermedt zselés tortáról csak a tálalás előtt szedem le a forma oldalát, és a lappal együtt teszem tányérra. Cikkekre vágva tálalom.

Elkészítési ideje: kb. 120 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók