Köményes rakott burgonya recept

Köményes rakott burgonya recept

Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya,
25-30 dkg megtisztított és egészben megpárolt sárgarépa,
fél mokkáskanál törött köménymag,
3 dl tej,
10 dkg reszelt trappista sajt,
3 db egész tojás,
ízlés szerint só,
1 mokkáskanál törött fehér bors.

Elkészítés:

      A főtt burgonyát meghámozom, és karikákra vágva beleterítem egy közepes nagyságú tepsibe. Rászórom a megtisztított és almareszelőn lereszelt sárgarépát. A tojásokat keményre főzöm, és apró kockákra vágva elosztom a sárgarépa tetején. A tejben elkeverem a sót, a borsot és a törött köménymagot, majd ráöntöm a tetejére, végül meghintem a reszelt sajttal. A tepsit szorosan befedem, és az előmelegített forró sütőben negyven percig párolom. A fedőt levéve világossárgára pirítom a tetejét. Egyszerű, ám nagyon finom étel egy jó nagy tál salátával.

Elkészítési ideje: kb. 90 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók