Kolbászos rakott burgonya recept

Recept elkészítése:

Kolbászos rakott burgonya recept

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
1 kis tubus kolbászkrém,
20 dkg puha lángolt kolbász,
2 dkg vaj (vagy margarin),
2 dl tej,
1 evőkanál finomliszt,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
3 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
kevés zsemlemorzsa,
1 evőkanál olaj a tepsi kenéséhez.

Elkészítés:

      A burgonyát héjában, sós vízben megfőzöm és még melegen meghámozom. Hagyom kihűlni. Közben a vajat a liszttel habzásig hevítem, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és ráöntöm a közben felforralt tejet. A tűzre visszatéve simára keverem és sűrűre főzöm, majd hozzáadom a megtisztított és zúzott fokhagymát, a meghámozott és nagyon apróra metélt vöröshagymát, valamint a sót és a borsot. Ezután beleteszem a tubusból kinyomott kolbászkrémet, és jól összekeverem. Egy tepsit kikenek az olajjal és egyenletesen elterítem benne a vékonyra karikázott burgonyát. Gyengén megsózom, majd a bőrétől megfosztott és vékony karikákra metélt kolbászt rászórom. Végül a kolbászkrémes mártással bekenem. Rálocsolom a tejfölt, meghintem kevés (egy-két evőkanál) zsemlemorzsával és alufóliát teszek a tetejére. Előmelegített forró sütőben közepes lángon negyven percig párolom, ezután a fedőt levéve, szép pirosra pirítom a tetejét. Salátát soha sem felejtek el, kínálni hozzá.

Elkészítési ideje: kb. 100 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: