Kertész rakott burgonya recept

Kertész rakott burgonya recept

Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya,
30-35 dkg karfiol,
zöldbab,
zöldborsó vegyesen,
2 db egész tojás,
2 dl tejföl,
2 csokor petrezselyemzöld,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
1 kis fej vöröshagyma,
4 evőkanál olaj,
3 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:

      A főtt burgonyát meghámozom és felkarikázom. Egy közepes nagyságú tepsibe beleterítek egy réteg burgonyát. Megsózom. A megtisztított és kis rózsáira szedett karfiol felét, a megmosott, letisztított, felvágott zöldbab felét és a zöldborsó felét ráteszem a burgonyarétegre, és ugyancsak megsózom. Erre ismét burgonya kerül, amelyet a maradék zöldséggel rétegezek, végül a zsemlemorzsával fejezem be. Minden sort megsózok. A tojást habosra verem a tejföllel, belekeverem a megmosott, lecsöpögtetett és finomra metélt petrezselyem zöldet, a megtisztított és nagyon finomra vágott vöröshagymát, valamint az olajat. Sóval és a fehér borssal fűszerezem, majd ráöntöm a burgonya tetejére. Szorosan befedem és jó egy órán keresztül, kis lángon párolom az előmelegített, forró sütőben. Ezután a fedőt leveszem a tetejéről, és pirosra pirítom.

Elkészítési ideje: kb. 120 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók