Kelkáposztás rakott burgonya recept

Recept elkészítése:

Kelkáposztás rakott burgonya recept

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
50 dkg kelkáposzta,
1 közepes nagyságú vöröshagyma,
5 dkg füstölt szalonna,
1 evőkanál olaj,
4 dl tejföl,
20 dkg párizsi vagy krinolin,
3 gerezd fokhagyma,
késhegynyi törött köménymag,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
5 dkg reszelt füstölt sajt,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A burgonyát héjában megfőzöm, és még melegen meghámozva vékony karikákra vágom. Közben a kelkáposztát megtisztítom a külső, fonnyadt, hibás leveleitől, és nyersen vékony csíkokra vágom. A tejfölt összekeverem a megtisztított és szétzúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, a köménymaggal és az olajjal. A párizsit nagyon vékony csíkokra metélem. Egy közepes nagyságú tepsibe terítek egy sor burgonyát, amelyet megsózok, majd rászórok egy sor kellevél-csíkot, kevés párizsit és meghintem reszelt sajttal. A fokhagymás-fűszeres tejfölből néhány evőkanállal meglocsolom, és a rétegezést burgonyával folytatom. Ha a hozzávalók elfogytak, akkor a nagyon apróra metélt füstölt szalonnát rászórom a tetejére, és a tepsit alufóliával szorosan befedem. Előmelegített forró sütőbe tolom és közepes lángon negyven percig párolom, majd a fedelét levéve, piros-ropogós pörccé sütöm a tetejét.

Elkészítési ideje: kb. 110 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: