Karottás burgonyapuffancs recept

Recept elkészítése:

Karottás burgonyapuffancs recept

Hozzávalók:
40 dkg hámozott burgonya (tisztán mérve),
40 dkg sárgarépa,
1 teáskanál majoránna,
1 db egész tojás,
2 evőkanál finomliszt,
1 mokkáskanál sütőpor,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
olaj a sütéshez és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

Elkészítés:

      A nyers burgonyát és a megtisztított sárgarépát együtt lereszelem az almareszelő durva fokán. A tojást habosra verem, hozzáadom a lisztet, a sütőport és a reszelt zöldségeket, majd megfűszerezem, és az egészet jól összedolgozom. Nedves kézzel kis diónyi gömböket formálok a masszából, majd zsemlemorzsában megmártom és bő, forró olajban szép pirosra sütöm. Lecsöpögtetve kínálom főzelék vagy párolt rizs mellé. (Egyszerre csak keveset tegyenek a forró olajba, mert sülés közben megdagadnak!)

Elkészítési ideje: kb. 45 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: