Kapris burgonyafőzelék recept

Kapris burgonyafőzelék recept

Hozzávalók:
80 dkg nyers, tisztított burgonya,
2 dkg vaj (vagy margarin),
1 evőkanál finomliszt,
1 dl tejföl,
2 dl tej,
fél fiola kapribogyó,
fél citrom leve,
1 csokor petrezselyemzöld,
ízlés szerint só,
1 mokkáskanál törött fehér bors.

Elkészítés:

      A meghámozott burgonyát kis kockákra vágom, és nagyon kevés vízben puhára párolom. Közben egy másik edényben a vajat felmelegítem, rászórom a lisztet, és habzásig hevítve felöntöm a tejjel, majd simára keverem. Ezután ízesítem a citromlével, a kapribogyó levével, a sóval, a borssal, és belekeverem a megmosott petrezselyemzöld apróra metélt felét is. A már puha burgonyához öntöm az ízesített fehér rántást, beleszórom a félbe vágott kapribogyó szemeket, és folytonosan kevergetve felforralom. Legalább, ötpercnyi főzés után lezárom alatta a lángot, és belekeverem a maradék apróra vágott petrezselyem zöldet. Vagdalt hússal nagyon jó.

Elkészítési ideje: kb. 50 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók